Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Aπάντηση Γιώργου Μαρίνου, υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  (*)


Γιώργος Μαρίνος μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  

Εισαγωγή
Τα ζητήματα που αναδεικνύονται μέσα από τις ερωτήσεις που θέτουν φορείς του   μαζικού κινήματος  που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Στερεάς, είναι σημαντικά, κινούνται γύρω από το βασικό άξονα του χαρακτήρα της ανάπτυξης, κρίσιμο θέμα που κατά τη γνώμη μας απαιτείται να είναι στο κέντρο στης συζήτησης συνεχώς και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου. 
Οι θέσεις του ΚΚΕ διαφέρουν, ξεχωρίζουν  από τις θέσεις των άλλων κομμάτων και συνδυασμών. Κι αυτό γιατί προσπαθούμε να απαντήσουμε στο βασικό ερώτημα :
Ανάπτυξη από ποιόν, από ποια κοινωνική  τάξη, με ποια  πολιτική , ανάπτυξη για ποιόν; Δηλαδή ποιος ωφελείται; ωφελείται ο λαός η τα μεγαλοσυμφέροντα; 
Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει ουδέτερη, αταξική ανάπτυξη.
Το  ΚΚΕ εναντιώνεται στον δρόμο ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος, στο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και παλεύει για  το  δρόμο ανάπτυξης που  έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαικών αναγκών , το σοσιαλιστικό δρόμο που απαιτεί αλλαγή τάξης στην εξουσία, την κατάκτηση της εργατικής –λαικής εξουσίας και την μετατροπή των μέσων παραγωγής , των οικονομικών εργαλείων σε περιουσία του λαού, την ανάπτυξη της οικονομίας σε σχεδιασμένη βάση.
Ετσι, που να εξαλειφθούν οι αιτίες που προκαλούν  «Ασωπούς», που βιάζουν τη φύση και καταστρέφουν  το περιβάλλον, οδηγώντας  παράλληλα, σε ανεργία, φτώχεια την εργατική τάξη και τα λαικά στρώματα. Να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδηγούν σε κρίσεις και εμπλοκή σε πολέμους. Δύσκολος αλλά αναγκαίος, πολύ ρεαλιστικός δρόμος γιατί στην αφετηρία και στο τέρμα του υπηρετούνται τα εργατικά, λαικά συμφέροντα .

Από αυτή τη σκοπιά,  οργανώνεται και αναπτύσσεται η καθημερινή δράση του ΚΚΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για κάθε ένα πρόβλημα, μεθοδικά σχεδιασμένα αξιοποιώντας την πείρα και τη γνώση που κατακτιέται στην πορεία του χρόνου. Από αυτή της σκοπιά έχουμε καταβάλλει ακούραστες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε συνεργαστεί με σημαντικούς επιστήμονες της περιοχής μας για το πρόβλημα του Ασωπού, έχουμε κάνει δεκάδες παρεμβάσεις στη βουλή και την ευρωβουλή , έχουμε πάρει μέρος σε  πολύμορφες εκδηλώσεις.

Ερώτηση       

Τι προτίθεσθε να κάνετε, αν εκλεγείτε, ώστε να συμμορφωθεί η Περιφέρειά μας με την δικαστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων για τον Ασωπό και να πάψει να παραβιάζει συστηματικά το δικαίωμα στην υγεία των πολιτών της περιοχής;


Βεβαίως θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε να στηρίξουμε απαιτήσεις κατοίκων της περιοχής που έχουν ζημιωθεί πολύμορφα από την άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Ασωπό και στην ευρύτερη περιοχή. Όμως, επιτρέψτε μας να  σημειώσουμε ότι καμιά εμπιστοσύνη δεν έχουμε σε μηχανισμούς του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ε.Ε, όχι μόνο γιατί οι σχετικές αποφάσεις που παίρνουν είναι στα χαρτιά, όπως έχουν δείξει και άλλες δικαστικές αποφάσεις. Αλλά πολύ περισσότερο γιατί η πολιτική τους στηρίζει τα συμφέροντα που προκαλούν τη ζημιά στο Ασωπό. Κατά τη γνώμη μας οι οργανισμοί αυτοί είναι μέρος μιας πρακτικής που διατηρεί την πηγή του κακού, την ενθαρρύνει  και την ενισχύει . Γιατί π.χ η περιβαλλοντική πολιτική της Ε.Ε που προβάλλει το σύνθημα «ο ρυπαίνων πληρώνει» , έχει τις δικές της ευθύνες για τη διαιώνιση του προβλήματος της μόλυνσης του Ασωπού για την οποία ευθύνονται βιομηχανίες της περιοχής, με τη στήριξη των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια.

Από το 1969, την περίοδο της φασιστικής δικτατορίας επέτρεψαν τη χρησιμοποίηση του Ασωπού ως κανάλι διοχέτευσης αποβλήτων-λυμάτων και αυτό συνεχίστηκε στην δεκαετία του ΄70 και τις επόμενες δεκαετίας. Αυτό γίνεται μέχρι σήμερα.

Ο αγώνας μας είναι μονόδρομος, αλλά χρειάζεται βαθειά συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι η σύγκρουση είναι και θα είναι σκληρή γιατί το σύστημα, οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε στηρίζουν τους βιομήχανους και την κερδοφορία τους που βρίσκεται πίσω από την καταστροφή του Ασωπού.

Η ευθύνη της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην περιφέρεια θα διαμορφώσει νέα δεδομένα, κινητοποιώντας κατά το δυνατόν λαικές δυνάμεις και είναι φανερό ότι δεν θα έχει καμία σχέση με την μέχρι σήμερα κατάσταση. Πολύ περισσότερο η παρέμβαση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι σε αντιπαράθεση με τις θέσεις του κ. Μπακογιάννη υποψηφίου της Ν.Δ και του κ. Αποστόλου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν την ανάπτυξη που έχει κριτήριο το κέρδος και είναι υπερασπιστές της Ε.Ε, δεσμευμένοι στη λογική των μεγαλοσυμφερόντων.    

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προσεγγίζει το πρόβλημα του ΑΣΩΠΟΥ μελετώντας όλες τις πλευρές του .   (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Πρώτο, το εξασθενές χρώμιο είναι τοξική , καρκινογόνος , πολύ επικίνδυνη ουσία και η ανοχή πρέπει να είναι μηδενική , ιδιαίτερα όσο αφορά το πόσιμο νερό.

Σήμερα σύμφωνα με πολλές έρευνες τα μεγέθη  του εξασθενούς χρωμίου ξεπερνούν κατά 100- 160 φορές τα όρια που έχουν τεθεί και αυτό είναι κίνδυνος –θάνατος.

Η χρόνια ρήψη των επικίνδυνων απόβλητων-λυμάτων έχει δηλητηριάσει το νερό , τα υπόγεια νερά , ακόμα και γεωργικές εκτάσεις.

Δεύτερο, παρά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και τις κοινές υπουργικές αποφάσεις  παραμένουν ενεργές οι εστίες της ρύπανσης , της μόλυνσης, ενώ  υπάρχουν και «κρυφά» χαρτιά, πηγάδια, βόθροι, δεξαμενές  που συγκεντρώνονται τα απόβλητα

Η πρόσφατη έκθεση του Πολυτεχνείου, από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχει μεγάλο ενδιαφέρον,   εντοπίζει ακόμα και συγκεκριμένο χώρο (εστία) της μόλυνσης και όλα αυτά θα εξεταστούν με μεγάλη προσοχή. 

Στις συνθήκες αυτές η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συγκεντρώνει την προσοχή της στους εξής στόχους:

==== Αξιοποίηση ακόμα και αυτού του ανεπαρκούς νομοθετικού πλαισίου ώστε η Περιφέρεια να ελέξει , από μέσα και από έξω όλες τις βιομηχανίες που ενέχονται στη μόλυνση του Ασωπού και της ευρύτερης περιοχής.

==== Επιβολή αυστηρών μέτρων για την εξασφάλιση του ελέγχου των αποβλήτων, της επεξεργασίας και της ασφαλούς μεταφοράς τους, αντιμετώπιση κάθε είδους παραβίαση .  

====  Να σφραγιστούν τα «βιομηχανικά πηγάδια» που χρησιμοποιούνται σαν «βόθροι που δεν γεμίζουν ποτέ»!
==== Δημοσιοποίηση των ερευνών της περιφέρειας και οργάνωση της λαικής δράσης για την αντιμετώπιση κάθε είδους εκβιασμών από την πλευρά των μεγαλοσυμφερόντων που παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλειά.   

==== Επανεξέταση των αδειών λειτουργίας, με συγκεκριμένα κριτήρια και αφαίρεση αδειών σε περιπτώσεις παραβιάσεων της νομοθεσίας και των μέτρων της Περιφέρειας.     

Τρίτο,  Υλοποίηση σχεδίου  αντιρρύπανσης, απορρύπανσης, και αποκατάστασης του υδροφόρου ορίζοντα.
Τέταρτο , επανεξέταση της υποδομής, των μέσων υδροδότησης και άρδευσης της περιοχής ώστε να εξασφαλιστεί η καθαρότητα και η υγιεινή του πόσιμου νερού, της λάτρας και του ποτίσματος των καλλιεργειών.

Πέμπτο, παρέμβαση για να πραγματοποιηθεί άμεσα προληπτικός και ουσιαστικός επιδημιολογικός έλεγχος για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.  


Ερώτηση :
Έχουν υπάρξει καταγγελίες, μαρτυρίες και επεισόδια σοβαρής βιομηχανικής ρύπανσης στην θαλάσσια περιοχή της Αυλίδας. Προτίθεστε να προβείτε σε έρευνες για την κατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και του βυθού, ώστε να εντοπιστεί η προέλευση της ρύπανσης και να ελεγχθούν οι ρυπαντές; από τους Ενεργούς πολίτες Αυλίδας

Με  πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ η ολόπλευρη στήριξη των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων και η επίθεση κατά των εργαζομένων και του περιβάλλοντος είναι ενιαία. Από την μέχρι τώρα γνώση της κατάστασης της περιοχής γνωρίζουμε ότι η θαλάσσια περιοχή της Αυλίδας είναι επιβαρυμένη και η ρύπανση είναι χρόνια. Στον ένα η τον άλλο βαθμό γνωρίζουμε την υπόθεση και τις μονάδες που χρόνια χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, ακόμα και όταν συνδέονται με χημικά προιόντα,  ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες που ενέχουν κινδύνους μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.       

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με την ευθύνη που θα της δώσει ο λαός της περιοχής στην Περιφέρεια Στερεάς και στους δήμους της περιοχής θα δουλέψει σχεδιασμένα και αυστηρά, θα μελετήσει καλά την κατάσταση και  θα συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, αξιοποιώντας τη δράση του λαϊκού παράγοντα.

Ερώτηση:
Γνωρίζετε ότι στη Νότια Εύβοια έχουν εγκατασταθεί και σχεδιάζονται αιολικά πάρκα σε υπερβολικά μεγάλο αριθμό  και πως αντιλαμβάνεστε  τις συνέπειες για την τοπική κοινωνία;
Αν ναι, τι σκοπεύετε να πράξετε προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας; από τον Σύλλογο Προστασίας Νότιας Καρυστίας

Το ΚΚΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχουν τοποθετηθεί από πολλά χρόνια πριν για το πρόβλημα των ανεμογεννητριών τόσο από την περιβαλλοντική  σκοπιά και την αλλαγή χρήσης γης, τις ζημιές που προκαλούν τα Αιολικά πάρκα σε πανέμορφες περιοχές ακόμα και στο βουνό ΟΧΗ, όσο και σε αντιπαράθεση με την πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης του στρατηγικού τομέα της ενέργειας, την παράδοση  των ΑΠΕ στους επιχειρηματίες  σύμφωνα με την στρατηγική της Ευρωπαικής Ενωσης και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Έχω την τύχη να επισκεφτώ πολλές φορές τη Νότια Εύβοια, την Κάρυστο και ως βουλευτής του ΚΚΕ και να τοποθετηθώ στην βουλή , να παρέμβουμε στα υπουργεία, να πάρουμε μέρος σε εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στην Κάρυστο για το θέμα αυτό.
Ο λαός να γίνει πιο αυστηρός και να εξετάσει πως κόμματα και συνδυασμοί που  έχουν στηρίξει τη συνθήκη του Μάαστριχτ για την «ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου» που είναι μια από τις πηγές του κακού,  στηρίζουν την Ευρωπαική Ενωση των μεγάλων οικονομικών ομίλων που προωθεί όλα αυτά τα χρόνια την απελευθέρωση της ενέργειας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που επί πλέον θολώνει τα νερά με τα λεγόμενα αντισταθμιστικά οφέλη κλπ.        
Οι θέσεις μας παραμένουν και με την δύναμη της λαικής ψήφου η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από καλύτερες θέσεις θα συνεχίσει τη δράση της ενάντια στα συμφέροντα που σπέρνουν αιολικά πάρκα και έχουν αλώσει τη Νότια Εύβοια με σκοπό το κέρδος, και με βαριές συνέπειες σε βάρος του περιβάλλοντος και των τοπικών οικονομικών δραστηριοτήτων.           

Ερώτηση :
Ποια θέση παίρνετε απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ενισχύσει τους σχεδιασμούς μεγάλων εταιρειών, προωθώντας την εγκατάσταση ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ (δηλ. τεράστια συγκέντρωση γιγάντιων Ανεμογεννητριών, φωτοβολταΐκών, υδροηλεκτρικών) σε πολλές περιοχές της Στερεάς, ανάμεσά τους η Σκύρος και η Ευρυτανία; Από : την Ένωση Πολιτών Σκύρου για την προστασία του περιβάλλοντος και την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος

Το ίδιο ισχύει για τη Σκύρο και την Ευρυτανία. Το ΚΚΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με σταθερότητα και συνέπεια έχουν αναδείξει το πρόβλημα με συνεχείς παρεμβάσεις στη βουλή, στην Περιφέρεια και στους δήμους, με τη συμμετοχή σε σχετικές εκδηλώσεις, από πολύ καιρό πριν, όταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ ερωτοτροπούσαν με τους επιχειρηματίες και η Ε.Ε έδινε το πράσινο φως για να γεμίσουν οι βουνοκορφές και πανέμορφοι τόποι με ανεμογεννήτριες. Το ζήτημα είναι να βγούνε όσο γίνεται ουσιαστικότερα συμπεράσματα για το χαρακτήρα της Ευρωπαικής Ενωσης και τη στρατηγική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας και ο λαός να κάνει την επιλογή που αντιστοιχεί στα δικά του συμφέροντα καταδικάζοντας την ευρωπαική λυκοσυμμαχία, τα κόμματα και τους συνδυασμούς που στηρίζουν την πολιτική της. Να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ και στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις Ευρωεκλογές , στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, ενισχύοντας την πάλη για αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας με κριτήριο τα λαικά συμφέροντα και  το σεβασμό στο περιβάλλον.       
  

Ερώτηση :

Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να μην εγκατασταθεί  υπερβολικά  μεγάλος αριθμός υδατοκαλλιεργειών στον Νότιο Ευβοϊκό και να μείνει χώρος και για τις υπόλοιπες τοπικές δραστηριότητες; Από τον Σύλλογο Προστασίας Νότιας Καρυστίας

Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες σας και θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως την προηγούμενη περίοδο σε ανοικτή εκδήλωση στην Κάρυστο τοποθετηθήκαμε  υπεύθυνα και παραθέσαμε στοιχεία για τους κινδύνους της άναρχης επέκτασης των υδατοκαλλιεργειών.
Με τη δύναμη που θα δώσει ο λαός στο ΚΚΕ και στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα τεθεί ζήτημα επανεξέτασης  του χωροταξικού σχεδίου και θα γίνουν σχετικές παρεμβάσεις με συζήτηση με το λαό της περιοχής..      

Ερώτηση :

Ποια πολιτική θα ακολουθήσετε για το ζήτημα της Κωπαΐδας μετά και το πρόσφατο κλείσιμο του Οργανισμού ; Ποια είναι η θέση σας για τη διαχείριση της άρδευσης; ομάδα αγροτών Βοιωτίας
Συμφωνούμε με την εκτίμηση για το χαρακτήρα της Κωπαίδας και την έλλειψη σύγχρονων αρδευτικών έργων.     

Το ΚΚΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχουν αντιταχθεί στο πέρασμα του «Οργανισμού  Κωπαίδας» στην ευθύνη της περιφέρειας. Το κόμμα μας αντιπαλεύει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του οργανισμού και του αρδευτικού συστήματος, αντιπαλεύει κάθε  προσπάθεια ελέγχου της περιοχής της Κωπαίδας από τα μεγάλα συμφέροντα. Υποστηρίζει τη δημιουργία Αποκλειστικά Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης των Υδάτινων πόρων, εκσυγχρονισμό και επέκταση του συστήματος άρδευσης, προβάλλει την αναγκαιότητα του κεντρικού σχεδιασμού στη διαχείριση των υδάτων και στην γενικότερη αξιοποίηση της περιοχής, παλεύοντας για να διαμορφωθούν οι σχετικές πολιτικές –κοινωνικές προυποθέσεις. 
Η πάλη για την άρδευση και την αξιοποίηση της Κωπαίδας συνδέεται με την πάλη ενάντια στην Κοινή αγροτική Πολιτική της Ευρωπαικής Ενωση, των κομμάτων και των συνδυασμών που τη στηρίζουν και διεκδικούν τη λαική ψήφο, όπως είναι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ . Ενώ είναι γνωστό πως η πολιτική αυτή ευθύνεται για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς  


                                                               Γιώργος Μαρίνος

                    

                                                        Μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ

                                     Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 


(*) Για διευκόλυνση σας οι απαντήσεις κάθε υποψηφίου υπάρχουν και σε κάθε ερώτηση ξεχωριστά

2 σχόλια:

  1. Να μας συγχωρεί ο κ.Μαρίνος αλλα τα πραγματα, ως προς την απάντησή του στην ερωτηση
    "Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να μην εγκατασταθεί υπερβολικά μεγάλος αριθμός υδατοκαλλιεργειών στον Νότιο Ευβοϊκό και να μείνει χώρος και για τις υπόλοιπες τοπικές δραστηριότητες; Από τον Σύλλογο Προστασίας Νότιας Καρυστίας" ,δεν ειναι καθόλου έτσι.

    Μιλάει για την άναρχη επέκταση των υδατοκαλλιεργειών η οποια όμως δεν ειναι καθόλου άναρχη καθώς ήδη υπάρχει το Ειδικό Χωροταξικό για τις Υδατοκαλλιέργειες που γεμίζει το Βόρειο και το Νοτιο Ευβοικό με ιχθυοτροφεία..ειδικά το Βόρειο τον στραγγαλίζει.

    Τί έχει κανει γιαυτο;;;;
    Εχει συμμετάσχει ως συνδυασμός αλλα και ως πολίτης στην προσφυγή στο ΣτΕ της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής φορεων περιοχών που θιγονται απο τα ιχθυοτροφεία κατα του Ειδικού χωριοταξικού για τι υδατοκαλλιέργειες;
    Δεν υπάρχει το όνομα του μεσα στη λίστα ούτε τον είδαμε ποτέ στο ΥΠΕΚΑ να διαμαρτύρεται μαζί μας

    Μιλάει και για την επανεξέταση του Χωροταξικού της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας.

    Μα δεν ξερει ότι ήδη έχει γίνει η μελέτη αναθεώρησής του και βρισκεται στη Β1 φάση και μαλιστα ενσωματώνει ολα τα Ειδικά χωροταξικά μεταξυ των οποίων και αυτο για τις υδατοκαλλιέργειες;;;
    Πού ήταν η παρέμβασή του και δεν την είδαμε;

    Θα επιθυμούσαμε μια απάντηση

    Ευχαριστούμε
    Για το Συλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μαλεσίνας Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας
    Η πρόεδρος
    Νανά Κακαβούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς απαντήσεις δεν ΄'εχει ο κ. Μαρίνος
    Για το Συλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μαλεσίνας Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας
    Η πρόεδρος
    Νανά Κακαβούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή